2021-11-02 07:43:27• hírek • Bede Emőke

Azonosították az Aradon meggyilkolt kislányt. Az ügyészség őrizetbe vette a mostohaapát

Fotó: Román Rendőrség
Fotó: Román Rendőrség

A hatóságoknak sikerült azonosítaniuk a gyermeket, akinek holttestére Arad egyik félreeső részén bukkant egy kutyáját sétáltató férfi. Az ügyészség őrizetbe vette és kihallgatta a kislány mostohaapját, a 23 éves férfi azt nyilatkozta, hogy a gyermek halála egy tragikus baleset következménye.

Amint arról korábban beszámoltunk, Arad Bujac nevű lakónegyedének egy félreeső útja mellett egy kutyáját sétáltató polgár egy megcsonkított, félig elszenesedett holttestre bukkant. A bejelentés nyomán kiérkező nyomszakértők és rendőrök biztosították a bűncselekmény helyszínét, melytől alig 50 méterre megtalálták a testhez tartozó lábfejet is. A boncolás során megállapították, hogy egy 5-6 év körüli kislányról van szó, akit a felfedezését megelőző 24-48 órában gyilkolhattak meg. Halálát fejsérülés okozta. Az ügyben ennek alapján emberölés és halottgyalázás gyanúja miatt indítottak úgynevezett in rem nyomozást, ám később a vizsgálat körét kiterjesztették családon belüli erőszakra is.


Azonosították a gyermeket, őrizetben a mostohaapa


Az ügyészség hétfőn előállította a bűncselekmény első számú gyanúsítottját, egy 23 éves fiatalembert, aki nem más, mint a kislány édesanyjának élettársa. A férfi a kihallgatásakor azt állította, hogy a végzetes napon az édesanya épp a kórházban volt, hogy világra hozza újabb csecsemőjét, így ő egyedül maradt otthon a nő másik két gyermekével. Meg szerette volna őket fürdetni, viszont a kislány megcsúszott, beverte a fejét a fürdőkád szélébe, az így szerzett sérülés pedig végül a halálát okozta. Bevallotta, hogy ő vitte holttestet a mezőre, azt viszont tagadja, hogy ő gyújtotta fel.


A család lakását a rendőrség lezárta, az édesanyát és két gyermekét pedig a gyermekvédelem egyik aradi központban helyezték el. Kedden a nyomozók ismét visszatérnek a helyszínre, hogy további nyomok után kutassanak, ám az már most biztos, hogy a fiatal férfi ellen kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatást is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: